danirma's FotoPage

By: irmaliah mohd ramli

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Saturday, 21-Mar-2009 09:18 Email | Share | | Bookmark
:: VISIT BABY ::


D.O.B. : 21.03.2009
P.O.B. : HOSP. DUCHESS OF KENT,SANDAKAN@5.26AM
SEX : BOY@3.35KG
(nama belum tau lagi...hehe)



hai....welcome the world!!....tgk siap bukak mata lagi


wani&asif duk geram tgk kaki baby kecik....


tengok tu...dia duk usik....dowang ckp comey.. kaki baby kecik...geli baby tu,sampai terangkat2 kaki....hehe


tengok ni...ibu ajak balik...dia duk main lagi kaki baby tu....

dah selamat dah kawan aku banak for her 2nd baby...alhamdulillah...yang 1st pon hero...farid namanya..lps ni mama pon join dorang bergusti yer...hehe..kira kawan aku ni banak awal 1mgu lah dari due...x sempat mak dia nk dtg jaga...tp x per ju..x lama dah mak ju nk sampai dlm 4hr je lagi...tahun ni keje aku tgk baby jerlah...wakaka..mmg ramai kawan2 aku banak tahun ni...termasuklah aku...hehe...jadi wahai anak2 ku..sabar2lah ye...nti tiba masa korang pulak yer pegang baby sendiri....insyaAllah...tgk baby org dowang dah naik geram,nanti baby sendiri aku x taulah camner...huhuhu...






Friday, 20-Mar-2009 14:03 Email | Share | | Bookmark
JOM CITER BANAK..BANAK....

aku kena tag lak dah...huhu....
ni rcvd award from leily.....tenkiu puan leily...










1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?
ermmm...kira plan gak kot sbb mmg kalo blh nk timang ank cepat...alhamdulillah rezeki cepat...x sempat pi honeymoon dah mabuk2..sambut menantu pon dgn baby dlm perot.kalo ikut mmg x sangka seawal tu,ingat lps kawin dlm 3bln br lekat...mmg syukur sesangat.

2. WHAT WAS YOUR SECOND CHOICE NAME FOR YOUR OPPOSITE GENDER NAME?
HASIF IKHRAM.....haha coz mmg my 2nd bb dpt opposite gender...

3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?
Suker sesangat...tp frust xleh dgr gud news ni sama2 dgn huB...coz aku pi klinik sensorang somi keje sbb x sangka aku peknen..(huhu tp aku tetap pi klinik yg kedua kalinya dgn huB...siap berlakon cekonon x tau sbb laki aku nk dgr sndri dr mulut doc)

4. HOW OLD WERE YOU?
22 yrs old (muda lagi kan..wakakaka)

5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?
x ingat lah aper nama doc tu....tp yg aku ingat aku gi KLINIK NABILAH,Kemaman Trg
coz perot aku sakit2 masa tu mcm nk peod...tp x peod2..delay 5hr..aku takut problem je...tu yg aku pi sensorang masa aku keje sbb x expect plk dh pregnant coz awal lagi..aku kawin 31/08/02..masa tu awal bln 10...masuk2 je bilik doc,bagi tau sakit perot...doc tya peod delay ke tak....bg tau delay..terus suh test urin...heran aku..siap ckp doc..x kan lah nk cek peknen sbb rs nk peod ni...pandai2 je aku kan...hehe doc x yah sentuh2 perot aku pon...doc bg tau aku PEKNEN...terkezut aku cam x cayer blur + sedih & nyesal naper aku x tunggu malam tu gi dgn laki aku..huhu pe leh buat

6. WHO DID YOU TELL FIRST?
my Somi lah...eh tp masa aku pi klinik tu ader bekas jiran aku pi klinik tu jgk ank dia skt..pas2 aku kuar bilik doc dia yg tya aku dlu..jd aku pon bg taulah dia yg aku peknen.dia ke org 1st tau..ermmmm

7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?
biasa2 jelah kot...tp laki aku excited nk boy..coz dia ckp girl nti dah besar susah nk jaga...tp scan tau gegel...hehe...alhamdulillah....

8. DUE DATE?
12 Jun 2003

9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?
memang teruk sesangat...langsung semua xleh masuk,lembik aku campur aku ni ader pakej migrain+gastrik.awal2 peknen tu 2kg turun dr berat asal aku b4 peknen.sampai banak lah jugak aku alaminya...huhu (kenangannya aku penah muntah dlm kete laki aku..banyak giler..wakakaka)

10. WHAT DID YOU CRAVE?
xder pulak...coz mkn asyik muntah jer...kira makan just nk alas perot je....

11. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD'S SEX?
Gegel lah....

12. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?
Sebelom peknen 48kg..pas2 masa 1st trimester turun sampai jd 46kg..pas2 naik terus sampai banak 64kg...naik 16kg kot....wallllaaaaaaaa

13. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?
huhuhu...memang banyak...morning sickness,HB rendah kena inject inferon(zat besi) 12x selang sari,sampai naik lebam bontot aku 2 2 belah.lebam tu nk ilang ambik masa 3thn tau..pas2 berat naik terlampau,siap kena buat MOGTT(minum air gula)..alhamdulillah x der diabetes..pas2 jatuh toilet ofis...alhamdulillah semua slamat bb pon ok..aku jer cuma terpleot sket....

14. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?
Pusat Rawatan Keluarga Al-Farabi....Kuantan,Pahang

15. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?
Sakit sket2 kul 12am..sampai spital 3am.......banak kul 1.09pm..huhu 12jam..tuuu

16. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?
Tentulah my huB....

17. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?
my HuB lah...12jam tulah dia sentiasa bersama ku menahan kesakitan sampailah kuar baby..aku x tido x makan....dia pon sama...

18. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?
Natural....tp ext vacum...

19. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?
fuhhhhh...mencabar tuuuuuu...memang natural pain....x main lah ubat tahan2 ni..(eksen konon mentang2 dh lepas)

20. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH?
haaa...nak tau....doc tulis ni whiteboard BIG BABY tau....3.95kg

21. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN ?
on due date 12 june 2003

22. WHAT DID YOU NAME HIM/HER?
WAN HAZWANI IRDINA WAN HASYIDAN

23. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?
OOO....kena bg tau dgn bln&hari bagai ke...ermmm sampai bln dahlah malas aku nk kira ...5years 9months

24. WOULD YOU DO IT AGAIN?
haha...sudah semestinya...wakakaka dah kuar pon sorang...& sorang lagi insyaAllah this august maknanya skrg aku tgh preggy yg 3rd..hehehe

dah habisssss???ini jer?!...ingat byk lagi...wakakaka...
dah lah sampai ni jer...nk tau lelebih...kowang peknen lah sendiri br tau...haha
jadi skrg aku lak....nk kasik homework ni kat geng2 aku lak....
(kalo dh kena, sila abaikan)

*** NURUL *** (ILP mama's club)
*** FYDA *** (ILP mama's club)
*** ERYN *** (ILP mama's club)
*** NORLIA *** (x-schoolmate)
*** ELLY *** (geng karpet)


**P/S : Jgn lupa ambik AWARD tu yerrkkkk...


Wednesday, 11-Mar-2009 05:53 Email | Share | | Bookmark
Weekend di Kompleks sukan....

weekend br2 ni.....sajer bawak anak2 aku pi kompleks sukan.....
anak2 aku main kat playground c2...aku tukang tgk jer...haha

















Friday, 6-Mar-2009 04:15 Email | Share | | Bookmark
MUHAMMAD IZDIYAD QAYYIM





MUHAMMAD IZDIYAD QAYYIM
D.O.B. : 5TH MARCH 2009
P.O.B : HOSP.PANTAI CHERAS , KL
BERAT : 2.85KG
PANJANG : 48CM

KALAU IKUTKAN BB QAYYIM LAHIR BELUM WAKTUNYA...KALAU IKUT DUE KAKAK IPAR AKU 2ND APRIL 2009....TP DILAHIR KAN SEMASA 35MINGGU 6HARI...ALHAMDULILLAH SEMUANYA SELAMAT&BABY PON SIHAT.GAMBAR NI X BERAPA CLEAR...SBB GUNA HANDPHONE....KENA TUNGGU ABG AKU MASUK KEJE DLU & BABY DAH BALIK UMAH BARU LEH SNAP PIC YG CLEAR LAGI....AKU PON X PUAS TGK LAGI...HEHE


Wednesday, 4-Mar-2009 01:43 Email | Share | | Bookmark
~aduh...dah kena cucuk ATT~

hari ni aku punya appointment check up di klinik desa...
urin,berat,hb,BP aku smua ok....alhamdulillah...
pas2 time cek perot...buat aku berdebar tau....
nurse2 c2 buat kecoh lak...mendebarkan aku jek...masa dia tgh cek jantung bb aku...pas2 dia panggil lah staffnurse tu suh dtg cek kan....aku dh berdebar dah...takut x dgr jantung bb aku..
laki aku pon ckp dia kat luar dgr nurse tu panggil staffnurse tu dia pon naik cemas...
rupanya bb aku punya jantung dh laju cam org dh 5bulan...sedangkan aku baru 17mgu...
pas2 tinggi rahim aku pon cam2.....jd dlm buku aku tu tertulis lah tinggi rahim aku 20mgu(19cm)...jd nurse tu ckp kalo bb dah dgr jantung kuat mmg kena cucuk ATT lah..langsung aku kena cucuk....
pasal 20mgu tu aku x kisah pon....kalo due aku akan jd awal dr due yg sblm ni...rasa cam x cayer jek..coz aku br je scan last week...ok jek mana2 asalkan bb aku sihat...hehe...
tgk lah pewot aku skrg...huhu...yg mana nujum2 tu tgk lah bentuk perot aku tu..cuba teka boy@girl????(abaikan muka aku yg pucat tu coz aku mmg malas nk mekap2 skrg)





[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net