danirma's FotoPage

By: irmaliah mohd ramli

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]
Sunday, 15-Jun-2008 03:36 Email | Share | | Bookmark
hepi father's day

hepi father's day to my papa,weir(FIL)&hubby ku................








Friday, 13-Jun-2008 08:03 Email | Share | | Bookmark
gelagat nakal asif

hr ni x tau naper dgn asif ni
pagi2 asyik ngamok je....1 lagi asyik x mo pakai baju je..bila dh ok dia buat lawak pulak
tghr&ptg abah balik keje dia sibuk nk bukak pintu
dgr abah dia balik cepat2 ambik kunci&nk bukak grill sndri
padahal x sampai pun...nk ambik kunci pun x sampai
tp dia siap pi ambil krusi dia nk panjat....
pas2 tgh dinner....aderlah telur ikan goreng..
kbetulan dia mengamok nk letak lauk sndri
abah dia pujuklah suh tgk telur ikan tu,abah dia ckp cam bin(anu) dia
dia diamlah.....pandai2lah dia siap letak kat bwh tunjuk ibu telur ikan tu cam bin dia
sampai dgn kakak dia pun tergelak tgk....
tu gambar yg sempat snap lps dia dh gigit dpnnya tu...kalo tak mmg sejibik cam bin dia tu hahaha
ni lah aksi2 nya hr ni........yg masa mengamok x sempat nk snap coz dia kejekan ibu



Thursday, 12-Jun-2008 01:24 Email | Share | | Bookmark
nasib seekor penceroboh


KISAH NASIB SEEKOR PENCEROBOH.....


hari ni aku ketensionan tau.....tengah syok2 berchatting sbb anak2 ku smua dah tido
tuptup datang lah tetamu x diundang ni....penceroboh lah tu sbb x invite pun..kihkihkih
cam ni citer nya dlm pukul 2lebih jugaklah tgk aku syok2 chatting ni tetiba dgr tikar ku bunyi cam org pijak pdhl anak2 smua dh tido...memula ingat kaki anak dara tgh tido terlanggar...
cam x puas hati je...aku pun cuba tenung tikar tu...tetiba laju je benda alah ni menuju bwh meja aku ni...aku terkejut dahlah anak truna ku tido ats riba ku masa tu ...
dgn magicnya aku melompat ats krusi sambil dukung anak truna ku ni...haha
aku pun x tau dtg dr mana kudrat ku sambil dukung anak boleh lompat2 ats krusi dr 1 kerusi ke 1 kerusi...hihi...sampai anak ku pun terbangun...cian asif..
aku geli..takut semua ader lah..nak2 tgk ekor dia panjang sgt pas2 gerak laju sgt pulak tu...aku rasa mengkarung.ni mesti kes aku bukak pintu dapur&depan.aku rasa dia masuk dr pintu blkg kot coz kat luar depan umah ku smua simen xder rumput2
langsung.mana tak aku bukak pintu semuanya coz kami kepanasan kipas kat living room ni rosak,somiku busy je x sempat nk tgk2 kan lagi.
aku angkat ank pompuan ku letak ats bilik ats...kurung dorang dlm bilik ats..
aku turun untuk kerjakan penceroboh ni....siap kol somi ku...dia lah advisor ku...haha
dia ckp x kanlah nk suh dia balik...sbb benda sekor ni..aku siap tya somi ku aci tak ambik ridsect,dia ckp bantai jelah...jd aku usahakan jgk byk jgklah aku spray tp dia tetap ajak aku main kejor2...ujung sini ujung sana...selit sini selit sana....aku guna penyapu dia mula bergayut kat wayar2 bawah ni ha....mcm2 aku lempar brg nk suh dia gerak...
tp x der nmpk dia nk kuar pun...ridsect mmg byk giler aku sembur sampai berminyak lantai umah ku....dia mulanya warna ijau tau....pas2 jd warna itam.aku pun kol advisorku,aku ckp aku sembur ridsect byk sgt dh sampai itam dh bdn dia tp lum2 mati2 lagi....haha...advisor ku ckp mmglah dia bleh tukar2 kaler.....
manalah aku tau...ingat aku yg power
aku ni tiap2 baper minit kol advisor...jap2 msg...
sekian lama..aku nampak cam dia lemah je..kayuh2 kaki x gerak
naik bosan gak aku duk main kejor2&nyorok2 aku pun tinggalkan aje sbb nmpk dia dh lemah&advisor aku pun dh naik marah x kasi kol&msg lagi dia tgh busy.tgn dia lak minyak2 main mesin tlg bdk exam practical mesin hr ni.dia ckp hbs kotor hp dia.dia suh biarkan je penceroboh tu kat c2.
aku pun berkurung dlm bilik ats 3branak.laptop ku ini ku biarkan ternganga sendirian....aku siap mkn nasi dlm bilik tido..haha
dlm pukul 6jugaklah somiku balik....barulah aku turun....somiku angkat tgk dh mati sampai keras kejung dibuatnya...cian pulak aku tgk...."mintak maap banyak2lah ye penceroboh aku x berniat nk sakit kan ko...tp mmg aku geli,takut dan mcm2 lagilah......lain kali nk masuk kasi salam ye...nilah akibatnya menceroboh huhu "
somiku ckp ni bukan mengkarung...dia ckp org sabah panggil sesumpah....org klantan panggil 'pok ko'..aku pun x tau org trg panggil aper...yg aku tau mmg cam mengkarung je..somiku ckp naperlah aku bunuh...kalo tak dia nk bela..sbb dia ckp cantik....eeeiiii geli gleman ku dibuatnya...ader ke cantik dia ckp ni cam spesies iguana lah...
cam sian je aku nengok...tp x tgk dkt2 pun still takut ....
ha pada kwn2 chatters ku sorrylah yek x reply message korang,byk kali korang buzz tp still no reply kan....inilah sbnrnya kisah sbnr naper ku diam membisu...ader makhluk lain nk tumpang berchat jugak... ahaksssss
aku nekad esok dh x nak bukak semua pintu lagi.....takuuuuuuuuuuttttttt
mehlah berkenalan dgn penceroboh ni..walaupun aku dlm ketakutan tp sempat lagi ku capai camera...kakaka...tp ader pic yg x baper clear sgt coz aku zoom dr jauh..takutnya pasal nk dekat
jom layannnnnnn.............



'opis' ku yg aman & damai


penceroboh nk chatting jugak kot


huhu letihnya main kejor2...nyorok2





Code:
klakar tul tgk hp buruk somiku pun enterprem...kbetulan pulak kredit dlm tu byk lagi tp 12/6 expired dia...jadi ku gunakanlah sepuas2 nya utk kol somiku masa tu
walaupun rupa mu buruk tp ko tetap berjasa padaku wahai hp....kuang3x


Thursday, 12-Jun-2008 00:13 Email | Share | | Bookmark
HAPPY BIRTHDAY WANI







Code:
wanie jgn risau ye..insyaAllah weekend ni kita celebrate besday ye.wani kan mintak nk celebrate dgn kwn2....ibu dh discuss dgn abah,dh dpt green light..nti kita celebrate ye tp kecik2 aje


Tuesday, 3-Jun-2008 01:17 Email | Share | | Bookmark
my new hair



hari ni wani potong rambut....dah lama ibu ajak abah pegi potong rambut
tp x leh2 pegi....sini ptg kedai dah tutup..harap hari minggu je...
tu pun kalo abah x busy hr minggu....
jadi hr ni abah blk keje cepat2 pegi kedai...
tu pun cina tu dah tutup....kami ingat bukak lagi coz lampunya masih bukak...
baik cina tu terima kami lagi...dapat lah wani potong rambut
ibu mmg nak potong pendek2 rambut wani ni coz susah rambut panjang
skrg dia sekolah pakai tudung cerewet lah jadiknya
jd rambut pendek sng sikit









[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net