danirma's FotoPage

By: irmaliah mohd ramli

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Sunday, 27-Apr-2008 06:43 Email | Share | | Bookmark
hasif's 2nd besday

hari ni genap asif 2thn...tp xleh nk tiup lilin lagi
coz abah kena pi srwk ader sukan ILJTM borneo...









Wednesday, 23-Apr-2008 05:18 Email | Share | | Bookmark
tok bah&cek cik datang sandakan 16/04-23/04



tok bah&cek cik datang sini......asif&wani suka sangatlah riuh sket rumah ni...
tp sianlah tok bah datang sini x leh nk pi mana2 coz abah sibuk dgn sukan...
tapi tok bah pun sendiri cakap dia x nak gi jalan jauh2 coz letih duk dlm kete
mujur lah jugak
cadangnya nak bawak lah gi sepilok ke...tgk org utan
tapi tok bah x nak gi..coz tok bah malas nk jalan jauh2
cian cek cik..xleh tgk pak we kat sepilok tu
xper lah lain kali lah...
tok bah pun datang sini siap nk langgar pantang tau...
nk makan seafood...siap suh carik lobster
sebenarnya ada lobster di pasar tu...tp sajer ckp x ader...
takut jugak...nantikan naik lagi BP tok bah tu...x pasal2 x leh balik
dahlah naik flight berdua je dgn cek cik...
jd aper2 susah lak...
beli ajelah udang yg sedang2 tu...
tu pun tok bah nk suh udang tu rebus aje...dia nak ratah...
tp abah ckp x yah rebus byk2...masak buat lauk jugak..
nantikan yg rebus saja ni x sedar makan banyak mana..
mulut laju je makan...
banyak jugaklah tok bah kepingin nak makan macam2 kat sini...
siap sup gear box pun dia carik kat sandakan..
manalah ader kat sini
bukannya semenanjung ni
nilah tempat bawak tok bah jalan2
taman ikan,pasar sandakan,bukit aper ntah nampak laut2 ni dr atas,
hihi..yg nilagi cian..bawak tok bah gi main bowling
sbnrnya abah ader training,jd bawaklah semua skali..
sian tokbah dari kul sampai kul 11mlm nengok org main bowling
tengok2 ilp...tu jelah tempat yg tokbah pegi duk 1mgu di sandakan ni...
klinik sahriani pun tok bah pi melawat
coz dekat2 hari nk balik tokbah kena batuk2&cirit birit...
nasib baik cepat baik b4 nk terbang balik..
kalo x....x taulah camner tokbah nk naik flight




Sunday, 13-Apr-2008 09:25 Email | Share | | Bookmark
dapat jugak....akhirnya.....

peace....
side view
dah encem dah....
View all 4 photos...


sebenornya si asif ni takut gunting rambut di kedai....
1st time pi gunting masa bln pose thn lepas...
alahai...satu kedai dia ngamok abah yg pegang dia xleh duduk
terpaksalah berdiri...tp tetap dia ngamok,terpaksa lah tonggeng kan dia
paler ke bawah masa nk gunting rambut depan
takut rambut masuk mulut
sampai 3org pekerja di kedai tu agah2kan dia nk suh diam..
sikit pun x menjadi...gula2 yg diumpan pun habis dia campakkan nya
maka...terpaksalah kami panggil tukang gunting import datang rumah
siapa lagi kalo x uncle pijo(tukang gunting ilp)
memulanya...memikir jugak kami nk suh saper guntingkan rambut asif ni
coz abahnya potong senget bengot rambut dak asif ni..cian pulak
lepas dah pikir2...last choice uncle pijolah coz asif dah kenal uncle pijo ni
dulu masa uncle pijo ni bujang duk sebelah umah kami jadi asif mmg dah mesra
dgn uncle pijo ni... tp skrg uncle pijo dah kahwin...baru je bln lepas kira pengantin barulah ni
ibu pun x sempat nk snap pic masa asif gunting rambut coz ibu duk melayan wife uncle pijo kat dlm umah..steady je si asif masa uncle pijo gunting rambut dia..
patutnya kami suh guna mesin coz nk pendekkan betul2 rambut dak asif ni
tp xleh gak,bila bunyi mesin dkt telinga asif asyik nk tgk je mesin tu
jadi uncle pijo x branilah nk guna mesin
thanks uncle pijo....rasanya uncle pijo ni dah jadi tukang gunting rambut asif
sampai besor kot


Thursday, 10-Apr-2008 09:08 Email | Share | | Bookmark
asif syok sendiri....


tertido dgn 'CUS'

nilah keje asif....suka pakai kasut yg bkn saiz dia
kasut dia berlambak x nak pakai
kakak balik sekolah dia dah tunggu di pintu
get ready nk take over kasut sekolah kakak...
tulah yg awal2 kakak sampai dah gaduh
entah aper yg asif suka sgt pakai kasut sekolah kakak tu
dahlah pakai dlm umah....jd ibu kasilah kasut kakak masa kecik2 dlu
konon nya ibu simpan utk asif pakai bila dah besar sket nanti..
nampak gaya x sempat besar terus pakai...
tengoklah..kalo pakai kasut dlm umah tido pun x kasi cabut
sanggup bawak tido
yang tension nya time nak cabut kasut
bukannya cabut elok2...dia ayunkan kaki dia mcm nk sepak bola tu
tulah gayanya cabut kasut,tu yg dia suka pakai kasut besar2 kot:-D
jadi dgn segala hormatnya x kepala kakak,kepala ibulah kasut tu terpelanting...
sakit....ooiii....nak2 kalo dia pakai high heel ibu
hihi..asif ni kalo xder 'cus' dia yg ni,semua high heel ibu&safety shoes abah pun dia sapu


Sunday, 6-Apr-2008 09:24 Email | Share | | Bookmark
kek coklat lembap PEBERET ku...



malam ni aku rajin bebenor nk buat kek fav ku...
walaupun fav ku tp kalo makan mulalah ku fenin
migrain ku datang...
tp nak jugak..... nak jugak......
wani pun x sabor...coz esok pagi dia nak bawak bekal kek ni pi sekolah
tp ni yg decor2 pisang ats kek ni keje abah
topping tu x baper cantik la..coz bknnya kedai kek ni kelengkapan nk wat kek semua ader..hihi



Quote:
esokkan nya cikgu wani tya daku...(dlm dialek sabah lah ni)
cikgu wani : irma,semalam kek coklat yg wani bawak tu buat ka beli?
daku : buat
cikgu wani : semalam aku mintak sikit dgn si wani
aku cakap kita makan sama2 ya..ai..sedap tu irma!
aku tya siapa yg buat?si wani cakap ibu yang buat
ishh...rajinnya kamu irma...!!
**hahaha....cikgu ni entah betul ke tidak best..takut saje ambik hati aku...hehe sebenarnya inilah kerjaku duk umah....'XDER KERJA,CARI KERJA..'



[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net