danirma's FotoPage

By: irmaliah mohd ramli

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 27-Apr-2006 08:04 Email | Share | Bookmark
WAN HASIF IKHRAM WAN HASYIDAN

beberapa jam selepas di lahirkan
masa umur baru 3hari...
di wad lagi lah ni...ni Hospital Duchess Of Kent
sukanya kakak dpt adik...
mula berubah....
fokus betul pada camera....
dagu dah 2 layer...
senyum sipu.....
lepas rambut kena cukur...
sukanya dia...
suka hisap jari...
semangatnya badan.....
licinnya kepala dia...
senyum senget....
wani ngamok....
ngamok lagi....
siap pandangan sisi
muka saper yek...
berbeza-beza muka asif ni kan masa kecik...hihihi... dari lahir...dalam pantang&bila dh besor...lain2 mukanya.... muka saper agaknya..... yg semestinya lain dr muka korea kak wani....hihi
asif ni di lahir kan di Hosp. Duchess of Kent Sandakan......
bukan main ibu ni control makan masa pregnant....
kononnya x mau kasi lah lahir besor macam kakaknya ....
tengok-tengok........besor jugak........
alhamdulillah....selamat melahirkan..27 April 2006@1.17amtp kurang sikit beratnya pd kakak.....
cuma yang semestinya.....kena vakum jugak...
beratnya......3.6kg.........
tp kali ni abah terkilan ar sket sbb x leh tgk dr awal ibu sakit sampai bersalin macam wani dulu...ibu pun terkilan jgk.....abah tgu dlm bilik wad je lah...
alhamdulillah kali ni bersalin x lah sakit lama & Xtreme cam wani dlu...
malam pukul 10lebih ibu masuk di wad menunggu.....kul 12am ibu masuk labor room...
dekat2 kul 5pg baru ibu&asif kuo dr labor room dan di masukkan dlm bilik wad...hampir 4jam kami di labor room w/pun kul 1.17am lg ibu bersalin..ni semua kerana kesilapan nurse yg incharge ibu mlm tu...ibu terpaksa menanggung semuanya...biarlah semuanya menjadi pengalaman yg pahit dan ngeri pd ibu....yg penting asif dah selamat di lahirkan...tetibanya kami di bilik...terkejut abah buka pintu bilik tgk kami.... rupa2nya nurse2 xder bg tau pun yg ibu dh selamat bersalin..kesian abah punyalah risau dr semalam....entahlah...agaknya ni procedure hosp kat sini kot....
dengan pengalaman pahit ni...ibu rasa cam serik je nk bersalin kat sini lagi......
xpelah asif.....tgu kita balik semenanjunglah pulak br ibu kasi adik pada asif ye...hihi..
sepatutnya tghr tu kami dah blh discharge tp disebabkan keadaan ibu...terpaksalah kami tido di wad 1mlm lagi.....ni semua kerana kesilapan nurse tulah....
sian kak wani x boleh tido dengan ibu....2mlm jugaklah kak wani tido dgn mak alang kat umah&2mlm jgklah dia mengamok rindukan ibu
dahlah masa ibu dalam pantang.....kak wani macam x boleh terima lagi hakikat yg dia dpt adik..blh dikatakan tiap2 hari mengamok...jealous ibu asyik layan adik...malam2 pun kak wani susah nk tido..adik bgn mlm2 hisap susu...dia pun terjaga sama...terkelip2 mata duk tgk ibu nyusukan adik..pas2 mesti dia tersedu2 di sebalik bantal busuknya...agaknya sebak kot tgk ibu asyik layan adik.....abahlah yg bangun pujuk dia....
siang2 kalau adik tido,mmg ibu terpaksalah habiskan masa dgn layan kak wani pulak....tp camtulah bknnya byk sgt masa dgn kak wani...sbb adik..alahai...kuatnyalah menyusu..setiap 1jam mesti nk susu.....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net